Ελλαδα

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τη φωτιά στη Σταμάτα

Το απόγευμα της Τρίτης (27/7)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI POOL/INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά που καίει στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής.

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιήσει στις 17:15 σήμερα (27/7) το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για τη σημερινή φωτιά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο Αττικής.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έθεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή της Σταμάτας, όπου καίει ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ ανέφερε πως έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. Την ίδια ώρα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο», είπε.

Φωτιά στη Σταμάτα: Έκτακτη ειδοποίηση από την ΓΓΠΠ

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/7) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

112.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ