Πού εντοπίστηκαν τα 2.070 νέα κρούσματα κορωνοϊού | 26.07.2021
Οι περιοχές με τις περισσότερες νέες μολύνσεις Covid-19
Τα 2.070 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν στην κατανομή του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.
Αναλυτικά στοιχεία για τις περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν τα 2.070 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπάρχουν 5 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19, ενώ στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι είναι 147.
Για ένα ακόμη 24ωρο η Αττική έχει τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως φαίνεται και στους πίνακες με την κατανομή του ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, εντός των διοικητικών ορίων της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας εντοπίστηκαν 491 νέα κρούσματα. Κεντρικός Τομέας Αθηνών και Βόρειος Τομέας Αθηνών με 119 και 78 αντίστοιχα έχουν τις περισσότερες από τις νέες μολύνσεις Covid-19 στην Αττική.
Στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 262 νέες μολύνσεις Covid-19. Στην Κρήτη επιβεβαιώθηκαν 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 112 στο Ηράκλειο, τα 65 στα Χανιά, τα 43 στο Ρέθυμνο και τα 13 στο Λασίθι. Στη Μύκονο, όπου η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται, επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 477.975 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.241 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δείτε τους πίνακες με την κατανομή:
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
» Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.070 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.903 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 147 (59.2% άνδρες).
» Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 87.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.791 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 158 (ημερήσια μεταβολή -3.66%).
» Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.