- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μόσιαλος: Θα αυξηθούν οι εμβολιασμένοι που θα νοσηλευτούν
Η ανάρτησή του στο Facebook για το παράδοξο του εμβολιασμού
Το γεγονός ότι θα αυξηθούν οι εμβολιασμένοι που θα νοσηλευτούν, δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν κατά του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα συνεχίζεται, με χιλιάδες πολίτες να κάνουν καθημερινά το εμβόλιο κατά της Covid-19, φέρνοντας πιο κοντά το πολυπόθητο «τείχος» ανοσίας. Ο Ηλίας Μόσιαλος, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, εξηγεί το παράδοξο του εμβολιασμού.
«Όσο αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμενων, τα ποσοστά των εμβολιασμενων που νοσηλεύονται θα αυξάνονται και αυτά» αναφέρει. Και εξηγεί: «Και όμως δεν είναι, είναι απλά θέμα αναλογιών, όπως δείχνει και το συνημμένο παράδειγμα».
Μιλώντας για τον εμβολιασμό και το εμβόλιο, ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθαρίζει: «Δεν θα έχουμε όμως υψηλά ποσοστά νοσηλειών σε σχέση με τα ποσοστά που θα είχαμε εάν δεν υπήρχαν εμβόλια».
Ηλίας Μόσιαλος: Τα εμβόλια δουλεύουν - Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο
«Και το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι θα νοσηλευτούν δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν.
» Το ξέρουμε πως τα εμβόλια δεν θα προστατεύσουν κάποιους επαρκώς. Όμως τα εμβόλια είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας, αν κολλήσουμε κορωνοϊό» συνεχίζει o καθηγητής του LSE.
«Το εμβόλιο είναι ένα ρίσκο λιγότερο για την υγεία μας στο μέλλον. Ας εμβολιαστούμε όλοι μας» καταλήγει ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.