Ελλαδα

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα - Οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπίτι σε νησί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2021
Σπίτι σε νησί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2021 © Pixabay

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2021 του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους και δόθηκαν διευκρινίσεις για ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Αναρτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021 σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021. Οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων - Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων, του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Οι πίνακες αφορούν σε 300.000 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί από 1η Αυγούστου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2021 - Τι ισχύει με τις κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο 1.818 Παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. Σημειώνεται ότι:

  • Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων.
  • Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου.
  • Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ.
  • Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού 2021 μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) του ΟΑΕΔ.

 

Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2021 του ΟΑΕΔ - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται.

Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης της κατηγορίας πολυτέκνων. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού.

Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Για πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις, καθώς και οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ