Ελλαδα

Έρχονται 352 πτήσεις από την Βρετανία μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μόλις 5% λιγότερες από το ίδιο Σαββατοκύριακο του 2019

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

40.000 Βρετανοί θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους αυτό το Σαββατοκύριακο, με την Ελλάδα να παραμένει αγαπημένος τους προορισμός.

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την λήξη των σχολικών μαθημάτων. 

Σύμφωνα με μια μελέτη από την εταιρεία δεδομένων πτήσεων Cirium, σχεδόν 40.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να «δραπετεύσουν» στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να παραμένει ένας από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Η ίδια μελέτη, μάλιστα, έδειξε ότι 352 από τις 2.100 πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο από τη Βρετανία, έχουν κατεύθυνση την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός είναι μόλις 5% χαμηλότερο από το ίδιο Σαββατοκύριακο του 2019.

Την ίδια στιγμή, ανώτερος υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, Κουάζι Κβάρτενγκ, προτείνει στους Βρεατνούνς να κάνουν φέτος διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί να αναζητήσουν έναν ξένο προορισμό. 

«Προσωπικά δεν θα ήθελα γιατί μου αρέσει να μένω σπίτι και επίσης νομίζω ότι είναι λιγότερο περίπλοκο. Το θέμα με τις διακοπές στο εξωτερικό είναι ότι υπάρχουν κανόνες εκεί, που μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα, δηλαδή εάν κάποιος ταξιδέψει στη Γαλλία, θα πρέπει να γνωρίζει τους εκεί κανόνες. Έτσι, για φέτος, αυτό το καλοκαίρι, έχω αποφασίσει να μείνω στο σπίτι μου» είπε χαρακτηριστικά.

Τετραπλάσιοι φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα

Μέχρι και την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 2,3 εκατομμύρια τουρίστες, όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Για ακόμη μια χρονιά, πρωταγωνιστεί η Γερμανία με 412.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας.

Όπως τόνισε λίγο αργότερα η υφυπουργός Τουρισμού, οι Πολωνοί που ήρθαν στην Ελλάδα μέχρι τώρα ανέρχονται σε 202.000 όταν πέρυσι είχαν έρθει συνολικά 295.000, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα και στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 78,2% και διαμορφώθηκε στα 7.406.000, έναντι 34.005.000 το 2019.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ