Ελλαδα

Μόσιαλος: Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν και 3η δόση εμβολίου

«Αν εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι, θα προστατεύσουν τα παιδιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλια κατά της Cοvid-19 © Pixabay - Ποιοι πρέπει να κάνουν 3η δόση
ια την ανάγκη 3ης δόσης εμβολίου έκανε λόγο ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος - Ποιοι θα πρέπει να την κάνουν © Pixabay

Για την ανάγκη 3ης δόσης εμβολίου έκανε λόγο ο Ηλίας Μόσιαλος - Ποιοι θα πρέπει να την κάνουν.

«Πρέπει να προγραμματιστεί η 3η δόση αναμνηστική δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες» τόνισε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στην εξάπλωση του νέου επιδημιολογικού κύματος του κορωνοϊού. 

Το νέο επιδημιολογικό κύμα θα πλήξει κυρίως ανεμβολίαστους και σε πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους οι οποίοι, είτε θα είναι ανοσοκατασταλμένοι, είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες. Για αυτές τις κατηγορίες εμβολιασμένων πολιτών έκανε λόγο ο κ. Μόσιαλος, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να τους χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου. 

Παράλληλα, ανέφερε πως το ο νέο κύμα της πανδημίας αφορά σε πολίτες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό. 

Με εμβόλια της Pfizer και της Moderna η 3η δόση

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος είπε πως η 3η δόση θα γίνει με εμβόλια της Pfizer και της Moderna τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν οι προηγούμενες δύο δόσεις δεν έγιναν με εμβόλια mRNA.  «H μίξη των εμβολίων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας, έκανε λόγο για ένα υψηλό ποσοστό σε σχέση με άλλες χώρες ενώ τόνισε πως ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών έχει μειωθεί χάρη στο εμβόλιο και όχι επειδή εξασθένισε ο ιός.

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές
Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

«Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά»

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα παιδιά, λέγοντας πως ίσως δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στις μικρές ηλικίες.  «Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά» συμπλήρωσε. 

Θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για 12 και άνω

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε πως στην εμβολιαστική καμπάνια στη χώρα θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα και οι ανήλικοι 12 ετών και άνω. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός στα παιδιά δεν είναι υποχρεωτικός, ενώ είπε πως οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων 15-17 ετών. Τα ραντεβού, αφορούν μόνο τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer και μπορεί να προγραμματιστεί από τους γονείς από τη σχετική πλατφόρμα με κωδικούς TAXISnet.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ