Ελλαδα

Έλεγχοι στα λιμάνια: 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες μόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα
Το λιμάνι του Πειραιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

"Μπλόκο" στο τριήμερο χιλιάδων πολιτών - Περίπου 2.500 δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο.

«Μπλόκο» σε 2.500 πολίτες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό τα ελληνικά νησιά έβαλε το Λιμενικό μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε στα λιμάνια της χώρας.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μίλησε για την επιβολή έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού καθώς και στα ταξίδια με πλοίο και τους νέους ελέγχους πριν την επιβίβαση.

«Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, το Λιμενικό ανέλαβε τους ελέγχους στα πλοία που αποδείχθηκε ότι ήταν ελλιπείς», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά τους ελέγχους στα πλοία, πράγματι, διαπιστώσαμε ελλιπείς ελέγχους για αυτό και το Λιμενικό Σώμα ανέλαβε τους ελέγχους πριν την επιβίβαση στα πλοία. Μόνο το τριήμερο περίπου 2.500 δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία. Πέρα από τους ελέγχους, όμως, χρειάζεται και η συνεργασία όλων, και των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων».

Στη συνέχεια, μάλιστα, έθεσε θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός. «Για αυτόν τον λόγο εμείς ζητήσαμε οι ταξιδιώτες να προσέρχονται τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την επιβίβασή τους, να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και να έχουν τα αναγκαία έγγραφα», εξήγησε.

Ως προς τους ελέγχους σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη, ο υπουργός τόνισε: «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά και μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι μπορούν να γίνουν. Τα θέματα της προστασίας της υγείας αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Είναι προτιμότερο, όμως, για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μη χαθεί ολόκληρη η τουριστική περίοδος. Το κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με απόλυτη πληρότητα, δεν θα υπάρχει κανένας εφησυχασμός. «Δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα ή να προβαίνουμε σε συλλήψεις. Απλά ζητάμε τη συνεργασία των επιβατών για να προστατεύσουμε την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους. Το ότι πηγαίνουμε διακοπές δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ