- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός-Σχολεία: Λειτουργία μόνο με χρήση μάσκας και εξαερισμό
Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε
Η χρήση μάσκας και ο καλός εξαερισμός μπορούν να συμβάλλουν στην ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με έρευνα.
Μείζονος σημασίας ρόλο στην αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας παίζουν η χρήση μάσκας αλλά και ο πλήρης εξαερισμός των αιθουσών.
Αυτό αναφέρουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), που συνοψίζουν τις συστάσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι -με βάση μία έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα- η χρήση μάσκας και ο καλύτερος εξαερισμός στις σχολικές μονάδες εγγυώνται την ασφαλέστερη λειτουργία τους, μειώνοντας τον κίνδυνο διασποράς του ιού SARS-CoV-2. Υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν ότι όταν το προσωπικό των σχολείων και οι καθηγητές φορούν μάσκα, μειώνονται τα κρούσματα COVID-19 κατά 37%. Όταν ήταν απαραίτητο οι μαθητές να φορούν μάσκα, η μείωση στα κρούσματα ήταν στο 21%. Η βελτίωση του αερισμού των χώρων με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, και σύστημα εξαερισμού, μείωσε τα κρούσματα κατά το ένα τρίτο, σε σχέση με σχολεία που δεν τήρησαν αυτές τις συνθήκες αερισμού. Η δυνατότητα εξυγίανσης του αέρα είτε με ακτινοβολία UV είτε με υψηλής ποιότητας φίλτρα μείωσε τα κρούσματα στο μισό, αλλά ακόμα και χωρίς αυτά τα μέσα η βελτίωση του εξαερισμού αποδείχτηκε ωφέλιμη και με συμβατικά μέσα.
Παρ' όλο που τα παιδιά άνω των 12 ετών είναι πλέον -σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες- ασφαλές να εμβολιαστούν, το Center Disease Control των ΗΠΑ συνιστά τη λήψη πολυεπίπεδων μέτρων για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όπως η γενικευμένη χρήση μάσκας, ο καλός εξαερισμός και ο εμβολιασμός όσων είναι κατάλληλοι να εμβολιαστούν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.