Ελλαδα

Πρόεδρος ΠΟΞ: Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι

«Λογικές οι ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
Μύκονος © Yui Kanda/Unsplash

Πρόεδρος ΠΟΞ - Γρηγόρης Τάσιος: Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι - Mπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, και υπογραμμίζει:

«Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Τάσιος: Το πρώτο καμπανάκι η Μύκονος 

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Δήμαρχος Μυκόνου: Η Πολιτεία να αναθεωρήσει την άδικη απόφαση

Σε διαφορετικό κλίμα, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ζητά από την Πολιτεία να αναθεωρήσει την «άδικη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασή της για την επιβολή έκτακτων μέτρων στο νησί.

«Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημειώνει ο δήμαρχος Μυκόνου και υπογραμμίζει τις προσπάθειες που έγιναν από την αρχή της πανδημίας στο νησί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Όσο για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ο δήμαρχος τονίζει στην ανάρτησή του: «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως των νεότερων ηλικιών, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως πχ ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ