Ελλαδα

Γλυκά Νερά-Πατέρας Καρολάιν: Ο Μπάμπης αποδείχθηκε καλός ηθοποιός

Πώς περιγράφει τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του - Τι δηλώνει για τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκε το ακίνητο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η συνέντευξη του πατέρα της 20χρονης Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τη μικρή Λυδία.

Στην Daily Mail παραχώρησε συνέντευξη ο πατέρας της 20χρονης, δολοφονημένης Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον καθ' ομολογία δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αλλά και την καθημερινότητα με τη μικρή Λυδία, την εγγονή του που βρίσκεται πλέον στην Αλόννησο.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς δήλωσε ότι η εγγονή του, η μόλις ενός έτος Λυδία είναι εκείνη που κρατά τόσο τον ίδιο, όσο και τη σύζυγό του, Σούζαν, μακριά από την απόγνωση που έφερε στη ζωή τους η άγρια δολοφονία της κόρης τους, Καρολάιν, από τον πιλότο σύζυγό της. «Η παρηγοριά που μας προσφέρει η παρουσία της Λυδίας στο σπίτι, είναι ένας παράγοντας μετριασμού σε όλη αυτή την τραγική υπόθεση. Όμως, δεν είμαι νέος και όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ανησυχία ότι μπορεί να μην μπορώ να φροντίσω τη Λυδία εκείνα τα χρόνια που θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος τώρα, είναι να δώσω την καλύτερη ζωή στο παιδί της υπέροχης κόρης μου. Για τη Σούζαν, οι σκέψεις για τη δολοφονία της Καρολάιν είναι πολύ επώδυνες. Σε αντίθεση με εμένα, φαίνεται να έχει κλείσει το μυαλό της σε όλα και τώρα επικεντρώνεται πλήρως στην ανατροφή της Λυδίας. Δεν διαβάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε ακούει τις ειδήσεις. Τα έχει αποκλείσει όλα», εξομολογήθηκε ο Ντέιβιντ Κράουτς. 

Η σχέση με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως είπε ο πατέρας της Καρολάιν, παραμένουν καλές, ωστόσο η άφιξή τους στο νησί θα μπορούσε να προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Αλοννήσου. «Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, τη γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της». 

Γλυκά Νερά-Δολοφονία 20χρονης Καρολάιν: Πώς έμαθαν οι γονείς της ότι είναι νεκρή

Ο Ντέιβιντ Κράουτς περιέγραψε στην Daily Mail τον τρόπο που έμαθε ότι η 20χρονη κόρη του είναι νεκρή, μετά από ληστεία που έγινε στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, όπως είχε πει τότε ο καθ' ομολογία δολοφόνος, θέλοντας να «σκεπάσει» το έγκλημά του. 

«Είχαμε μόλις τελειώσει το πρωινό μας, όταν άρχισαν να μας χτυπούν τη δυνατά τη μπροστινή πόρτα του σπιτιού. Πολλοί από τους Έλληνες φίλους μας είχαν έρθει και ήταν πολύ λυπημένοι. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι μας έλεγαν, αλλά τελικά τα κατανοήσαμε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να άρπαξε την καρδιά μου. Έκτοτε ήμουν σχεδόν παράλυτος. Η Σούζαν κανόνισε αμέσως να πάει στην Αθήνα και εγώ έμεινα εδώ με τον αδερφό της. Θυμάμαι ακόμη έναν τεράστιο άντρα να κάθεται απέναντί μου, να τρέχουν δάκρυα από το πρόσωπό του και να λέει “Μπάσταρδοι, μπάσταρδοιˮ. Τότε νομίζαμε πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές», είπε ο κ. Ντέιβιντ Κράουτς και συνέχισε: 

«Δεν θέλω να υποθέσω τι κίνητρο είχε, αυτό πρέπει να καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που σκοτώθηκε με μια δειλή πράξη. Ο Μπάμπης ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Ήταν νεαρή, δυνατή και είχε γνώσεις kickbox, οπότε αποφάσισε να βγάλει την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και να την πνίξει στον ύπνο της. Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές στιγμές να εξηγήσει πώς τη σκότωσε στους άλλους δολοφόνους με τους οποίους κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι από τις χειρότερες φυλακές στην Ευρώπη». 

 

Γλυκά Νερά: Πώς περιγράφει ο Ντέιβιντ Κράουτς τα παιδικά χρόνια της Καρολάιν

Μιλώντας στην Daily Mail ο Ντέιβιντ Κράουτς περιέγραψε και τα παιδικά χρόνια της κόρης της στην Αλόννησο, το πόσο δραστήρια ήταν. «Έμαθε να κολυμπάει σε ηλικία τριών ετών στο Αιγαίο και προκρίθηκε ως δύτης. Έτρεχε σαν τον άνεμο, έλαβε μέρος σε αγώνες δρόμου 10 χιλιομέτρων και ξεπέρασε τα περισσότερα αγόρια. Ήταν άφοβη, τολμηρή, ασταμάτητη. Γνώριζε άπταιστα ελληνικά, γαλλικά και τη γλώσσα της μαμάς της. Μιλούσε, επίσης, τέλεια αγγλικά. Αν και ήμουν 58 χρονών όταν γεννήθηκε, δεν ένιωσα ποτέ αυτή την ηλικία. Πάντα ένιωθα ότι ήμουν στα 40 μου».

Γλυκά Νερά: Τι λέει ο Ντέιβιντ Κράουτς για το δολοφόνο της κόρης του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράους, αναφέρθηκε ακόμη και στη γνωριμία του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον δολοφόνο της 20χρονης κόρης του. «Εντυπωσιάστηκα αρκετά, όπως και η Σούζαν: φαινόταν ήσυχος, ντροπαλός και με αυτοπεποίθηση. Χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως στους Έλληνες άντρες. Και παρόλο που ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος από την Κάρολαιν, δεν φαινόταν ιδιαίτερα η διαφορά τους».

Επιπλέον, μίλησε και για την κηδεία και το μνημόσυνο της Καρολάιν: «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε το σώμα της Καρολάιν πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία. Αντ' αυτού, ένας συνάδελφός του πιλότος τον έφερε στο νησί. Σπάνια έχω δει ένα τόσο θλιμμένο άτομο, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στεκόταν στην εκκλησία κρατώντας τη Λυδία, ήταν μια εικόνα δυστυχίας. Παρά τον πόνο μου, ένιωσα συμπάθεια γι' αυτόν. Όταν του μίλησα αργότερα, ένιωσα ότι γι' αυτόν ήταν μια μεγάλη τραγωδία από την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει. Τι καλός ηθοποιός αποδείχθηκε. Την επόμενη φορά που τον είδα βρισκόμασταν στο μνημόσυνο. Μου χάρισε μια τεράστια φωτογραφία της Καρολάιν από τον γάμο τους στην Πορτογαλία. Ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Ήταν ακόμα πολύ αναστατωμένος, τα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του όταν μιλούσε για την Καρολάιν. Όταν βγήκαμε από το εκκλησάκι, περίμεναν δύο ξένοι. Η Σούζαν ξέσπασε σε κλάματα και ο Μπάμπης την αγκάλιασε για να την παρηγορήσει. Τότε ένας από τους ξένους βγήκε μπροστά και χτύπησε τον Μπάμπη στον ώμο, ήταν αστυνομικός. Πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή ο Μπάμπης συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Είχα δηλώσει πως θα του έσπαγα το κεφάλι και θα αναλάμβανα τις συνέπειες, αν ήξερα τότε ότι ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου. Ακόμη αισθάνομαι το ίδιο. Είναι κάποιες φορές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους». 

Γλυκά Νερά: Τα χρήματα για το ακίνητο και οι νομικές ενέργειες της οικογένειας της Καρολάιν

Τέλος, αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν βρει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν από την οικογένεια της Καρολάιν για να αγοράσει το ζευγάρι ακίνητο. Η οικογένεια προχωρά σε νομικές ενέργειες προκειμένου να ανακτήσουν τις 60.000 ευρώ. «Η Σούζαν πούλησε κάποια γη που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της στις Φιλιππίνες και εγώ εκκαθάρισα ορισμένες επενδύσεις που κατείχα. Στο τέλος Ιανουαρίου, ο καθένας μας μετέφερε 30.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν στην Αθήνα. Το οικόπεδο αγοράστηκε και με μεγάλη μας έκπληξη μετά το θάνατο της Καρολάιν, διαπιστώσαμε ότι η γη είχε καταχωρηθεί μόνο στο όνομα του Μπάμπη. Προς το παρόν, κάνουμε νομικές ενέργειες ώστε να καταχωριστεί αυτή η γη στο όνομα της Λυδίας. Τόσο η Σούζαν όσο και εγώ θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα διασφαλίσουμε ότι η μικρή Λυδία θα έχει όλα τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να της προσφέρουμε και ότι οι αναμνήσεις της μητέρας της θα ζουν για πάντα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ