Ελλαδα

Εστίαση-Τουρισμός: Testing σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

Σε ποιες έξι περιοχές της Ελλάδας είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση - Υποχρεωτικό testing σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους
Εστίαση - Υποχρεωτικό testing σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε υποχρεωτικό testing για κορωνοϊό θα υποβάλλονται μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό - Οι περιοχές όπου ισχύει το μέτρο.

Σε έξι περιοχές της Ελλάδας, όπου καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, από σήμερα, Σάββατο (17/7), οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test και rapid test από μία φορά την εβδομάδα. 

Το testing ισχύει από σήμερα στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα έχουν την ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Η υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, ισχύει και για τα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Κατασκηνώσεις και τεστ κορωνοϊού: Τι αλλάζει στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (15/7) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επανεξετάστηκε και το υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων. Για την είσοδο στην κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών.

Κατά την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με τη μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με την μέθοδο του self test και μια με rapid. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ