Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης
Τι ορίζει η ΚΥΑ που αναμένεται εντός της ημέρας
Μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια και υπαίθριους χώρους διασκέδασης.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται μέσα στην ημέρα θα φέρει αλλαγές στην εστίαση και θα ρυθμίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων ως προς τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εν λόγω ΚΥΑ θα ορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι σε αυτούς τους χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Όλοι οι πελάτες σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι καθήμενοι.
Ως προς τους εσωτερικούς χώρους, η είσοδος θα γίνεται με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα διασταυρώνεται δηλαδή κατά πόσο ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει. Ακόμα, στην νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.
Στην αναστολή εργασίας δεν θα προβλέπεται η απόλυση αλλά ούτε το διάστημα ισχύος της αναστολής. Στην ΚΥΑ αυτή, τέλος, θα υπάρχει διάταξη που θα διαχωρίζει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο σχεδιαστής μόδας αναδημοσίευσε ανάρτηση της δημοσιογράφου Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.