Ελλαδα

Κατασκηνώσεις: Τα 4 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Τι τεστ και κάθε πότε κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νικος Χαρδαλιάς, με υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους
Σκηνή σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νικος Χαρδαλιάς, με υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους © Pixabay

Στις κατασκηνώσεις οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test και ένα self test την εβδομάδα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα και τις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά στις κατασκηνώσεις μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν μεταξύ άλλων σε Λαύριο, Καπανδρίτι και Σοφικό Κορινθίας.

Στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά την τελευταία εβδομάδα, με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να κρούει «καμπανάκι» για νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων.

Ακολουθούν, τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις κατασκηνώσεις, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα:

  1. Για την είσοδο στην κατασκήνωση, κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών.
  2. Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, τα παιδιά θα ελέγχονται με τη μέθοδο του self-test σε εβδομαδιαία βάση.
  3. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του self-test και μία με rapid.
  4. Δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός και αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» στην Ελλάδα - «Καμπανάκι» από Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων, η οποία σχετίζεται και με την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ τόνισε ότι δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο 7-ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζει αύξηση σε 64 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με 25 Περιφερειακές Ενότητες να έχουν επίπτωση μεγαλύτερη από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 

(... από 16.30 και μετά)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ