Ελλαδα

Καμπανάκι Χαρδαλιά: Tα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων

Oι 6 περιοχές στις οποίες καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για 6 περιοχές της χώρας στις οποίες καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.794 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.190 στην Αττική.

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για περιοχές με μεγάλη διασπορά κορωνοϊού

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες στην Αττική, στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο στην Κρήτη, καθώς και τη Μύκονο, την Πάρο, την Ίο και τη Σαντορίνη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19. Σε αυτές τις περιοχές της χώρας υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Ποιοι εργαζόμενοι κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ για κορωνοϊό την εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και νέα μέτρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία και κατασκηνώσεις είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ για κορωνοϊό (ένα self test και ένα rapid) την εβδομάδα.

Aναλυτικά στοιχεία για τις περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, παρουσιάζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.794 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα, καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 132.

Για ένα ακόμη 24ωρο η Αττική έχει τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.190 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 198 νέα κρούσματα κορωνοϊού και στην Κρήτη 310 νέες μολύνσεις Covid-19, ενώ στη Μύκονο 86 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι στον χάρτη του ECDC Αττική και Κρήτη βρίσκονται στο «κόκκινο» πλέον. Δείτε τους πίνακες του ΕΟΔΥ με την κατανομή για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ