- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη σε κάποιες περιοχές
Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο σε κάποιες περιοχές της χώρας.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, 14 Ιουλίου, σε κάποιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι περιοχές είναι οι εξής:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρυσαν κάτοικοι - Η πιθανή σύνδεση με τις εργασίες της γραμμής 4 στο Μετρό
Το χρονικό της υπόθεσης
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Επίθεση, απαγωγή και ληστεία - Αναζητούνται πέντε άνδρες, στο μικροσκόπιο νέα συμπλοκή
Οι δράστες παραβίασαν τόσο την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος όσο και το γραφείο του διευθυντή
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22-23 βαθμούς.
Πάντως, σημειώνεται ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.