Ελλαδα

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αλλάζει τη Θεσσαλία: Τι είπε ο Μητσοτάκης

Η σύμβαση ψηφίζεται στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 κατασκευάζεται σε δύο τμήματα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο νότιο
Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 κατασκευάζεται σε δύο τμήματα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο νότιο © EUROKINISSI

Ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 δημιουργεί για τη Θεσσαλία 1.150 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ένα πολύ σημαντικό δημόσιο έργο, που φέρνει ανάπτυξη και ενισχύει την τοπική οικονομία. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Στα τέλη Ιουνίου έπεσαν οι υπογραφές για το βόρειο τμήμα στον Ε65, που ενώνει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, την ώρα που οι εργασίες στο νότιο τμήμα «τρέχουν» για να είναι έτοιμο το έργο στα τέλη του 2021.

«Τέτοιες ημέρες, το 1881 η Θεσσαλία γιόρταζε την ένωση της με το νεαρό τότε ελληνικό κράτος. 140 χρόνια μετά η ίδια περιφέρεια γνωρίζει ακομή μία ενσωμάτωση, αναπτυξιακή αυτή τη φορά με τον αυτοκινητόδρομο Ε -65» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αποτελεί μία επιλογή που ενώνει δυναμικά την χώρα και συμπίπτει με την πανηγυρική έγκριση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0 από το Ecofin. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει πως το σχέδιο ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της χώρας. Το έργο αυτό διαλύει την απομόνωση και χαράσσει νέους ορίζοντες και η ψήφιση του σήμερα αποτελεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «προσωπικό στοίχημα» τον οδικό άξονα E65. Η συγκεκριμένη δήλωση είχε γίνει κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Central Greece (E65) Motorway – May 2021

Αυτοκινητόδρομος Ε65 - Το κενό χρηματοδότησης και πώς καλύφθηκε - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή για τον αυτοκινητόδρομο E65 σημείωσε ακόμη: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το απόλυτο κενό χρηματοδότησης. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2019 δεσμεύτηκα πως παρά τα εμπόδια που κληρονομήσαμε πως το έργο θα ολοκληρώνονταν πάση θυσία. Έτσι επιβεβαιώσαμε το σύνθημα μας: το είπαμε, το κάναμε».

Και εξήγησε: «Κατόπιν και δικής μου παρέμβασης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, κατορθώσαμε να λάβουμε τη σχετική έγκριση. Διαψεύσαμε για μία φορά ακόμη όσους είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν την εν λόγω εξέλιξη περίπου αδύνατη. Ο Ε-65 θα δημιουργήσει για τη Θεσσαλία περίπου 1000 θέσεις κατά την κατασκευή του και περίπου 150 θέσεις κατά την λειτουργία του».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή | Κύρωση συμφωνίας του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65

Αυτοκινητόδρομος E65 - Η νέα υπερσύγχρονη οδική αρτηρία που συνδέει τον Βόλο με την Ηγουμενίτσα

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

  • Η νέα αρτηρία θα συνδέει τον Βόλο με την Ηγουμενίτσα, τα δύο σημαντικότερα διαμετακομιστικά λιμάνια της Κεντρικής Ελλάδος και της Ηπείρου.
  • Ο δρόμος θα συνδέει μεταξύ τους και σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
  • Η μεταφορά προϊόντων θα γίνεται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο φθηνά.

«Ο Ε-65 είναι ένας πράσινος δρόμος, που οδηγεί στο μέλλον και οδηγεί την Θεσσαλία στην πράσινη μετάβαση. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας επιβραβεύοντας την τολμηρή απόφαση της Ελλάδος να περάσει σε μία εποχή γρήγορης απολιγνιτοποίησης. Η Δυτική Μακεδονία θα είναι, με την ολοκλήρωση του έργου, ενταγμένη στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες» τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Ο Ε65 αποτελεί μέρος του νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Η ολοκλήρωση του έργου συμβολίζει τη βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις υποδομές ως εφαλτήριο ανάπτυξης, ενώ αποτελεί απόδειξη της προγραμματικής μας συνέπειας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.