Ελλαδα

Η διαφήμιση για τον κορωνοϊό που προκαλεί αντιδράσεις [βίντεο]

H διαφήμιση προβάλλεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την αυστραλιανή διαφήμιση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις © YouTube
Στιγμιότυπο από την αυστραλιανή διαφήμιση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις © YouTube

Η αυστραλιανή διαφήμιση που προωθεί τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα κι από επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Με σκληρό τρόπο επέλεξε η κυβέρνηση της Αυστραλίας να ενθαρρύνει τους κατοίκους του Σίδνεϊ, στο οποίο καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων, να εμβολιαστούν

Η διαφήμιση, μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας εμβολιασμού «Arm Yourself» που ξεκίνησε την Κυριακή, δείχνει μια νεαρή γυναίκα ξαπλωμένη σε κρεβάτι νοσοκομείου, συνδεδεμένη με αναπνευστήρα, να παλεύει να αναπνεύσει. Η λεζάντα της διαφήμισης γράφει: «Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε… Κλείστε ραντεβού για τον εμβολιασμό σας».

 

 

Οι αντιδράσεις για την αυστραλιανή διαφήμιση

Οι επικρίσεις για τη συγκεκριμένη διαφήμιση είναι πολλές και έντονες αφού, όπως υποστηρίζουν, στοχεύει τους νέους την ώρα που η πρόσβαση στα εμβόλια για τα άτομα κάτω των 40 ετών, θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος του έτους.

Οι επίσημες κρατικές οδηγίες συνιστούν στους νέους να περιμένουν προκειμένου να κάνουν εμβόλιο της Pfizer, αντί για το διαθέσιμο της AstraZeneca, ενώ την ίδια στιγμή έχει έλλειψη προμηθειών σε εμβόλια της Pfizer.

Παράλληλα στο Σίδνεϊ, όπου προβάλλεται η διαφήμιση, η παραλλαγή Δέλτα έφερε νέο κύμα πανδημίας στην πόλη η οποία βρίσκεται ξανά στην τρίτη εβδομάδα lockdown. Οι Αρχές αναφέρουν πάνω από 700 κρούσματα από τα μέσα Ιουνίου, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο στέλεχος.

Τα σχόλια στο Twitter

«Είναι εντελώς προσβλητικό να κυκλοφορείς μια διαφήμιση όπως αυτή, όταν οι Αυστραλοί αυτής της ηλικιακής ομάδας περιμένουν ακόμη για να κάνουν το εμβόλιό τους» τουίταρε ο δημοσιογράφος Χιου Ρίμιντον.

«Γιατί στοχεύουμε τους νέους; Δε θα έπρεπε να στοχεύουμε στο αυξανόμενο ποσοστό διστακτικότητας για εμβολιασμό σε άτομα άνω των 55 ετών;» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Αρκετοί κάτοικοι του Σίδνεϊ, μεταξύ των οποίων και επαγγελματιών στον κλάδο της υγείας, ζήτησαν να αφαιρεθεί η διαφήμιση, χαρακτηρίζοντάς την «αναίσθητη».

Η κυβέρνηση με τη σειρά της, υπερασπίστηκε την διαφημιστική εκστρατεία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Υγείας της Αυστραλίας, Πολ Κέλι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε περιγραφικοί για να προωθήσουμε το μήνυμα «Μένω Σπίτι», καθώς και τα συχνά τεστ αλλά και το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ