Ελλαδα

Σε ύφεση η φωτιά στον Βαρνάβα - Έφθασε δίπλα σε σπίτια (βίντεο)

Συνεχίζουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης για τη φωτιά στον Βαρνάβα
Πυροσβέστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης για τη φωτιά στον Βαρνάβα © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η φωτιά στον Βαρνάβα βρίσκεται σε ύφεση, με τις φλόγες να φθάνουν δίπλα σε σπίτια και πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τα σώσουν.

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες στη φωτιά στον Βαρνάβα έδωσαν οι πυροσβέστες σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στον Βαρνάβα βρίσκεται σε ύφεση. Η εικόνα για τη δασική πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων είναι μεγάλος.

Εικόνες καταστροφής κατέγραψε το drone της Πυροσβεστικής που πέταξε πάνω από το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ). Από αέρος συνεχίζουν τις ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 5 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα του Ελληνικού Στρατού) και 7 αεροσκάφη (4 Canadair, 2 Air Tractor και το ρωσικό Beriev-200). Στον Βαρνάβα υπάρχει και συντονιστικό ελικόπτερο, το οποίο δεν έχει σταματήσει να πετά πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές πυροσβέστες. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Καμένη γη στον Βαρνάβα - Οι φλόγες έφθασαν δίπλα σε σπίτια - Εικόνες από drone

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα για τη δασική πυρκαγιά στον Βαρνάβα, στην Αττική, φαίνονται πεύκα και πουρνάρια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Πυκνός καπνός υπάρχει στην ατμόσφαιρα, με τις εστίες να είναι διάσπαρτες.

Οι φλόγες έφθασαν μια ανάσα από κατοικίες, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν περιουσίες.

Φωτιά στον Βαρνάβα: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης για τη φωτιά στον Βαρνάβα έκλεισαν δρόμοι. Ειδικότερα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθεί μεταξύ άλλων το έργο των πυροσβεστών και να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα, εντολή για διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων δόθηκε στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Φωτιά στον Βαρνάβα - Ελικόπτερο ρίχνει νερό σε εστία της δασικής πυρκαγιάς

Αεροσκάφος ρίχνει νερό σε φωτιά στον Βαρνάβα

Αντιμέτωποι με τις φλόγες πυροσβέστες στον Βαρνάβα

Πυροσβέστης δίπλα στις φλόγες - Η φωτιά στον Βαρνάβα έκαψε δασική έκταση

Η φωτιά στον Βαρνάβα εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11.10 σήμερα το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ