Ελλαδα

Freedom Pass:Πώς παίρνουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι 18-25

Τι αναφέρει η τροπολογία - Πώς λειτουργεί στα καταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
freedom-pass-voucher-dikaiouxoi.jpg
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΗΣ

Στην τροπολογία για το Freedom Pass παρουσιάζεται πώς παίρνουν τα 150 ευρώ οι νέοι, ηλικίας 18-25 ετών, που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για το Freedom Pass. Σε αυτήν ορίζονται οι τρόποι λειτουργίας του Freedom Pass, με το οποίο οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών θα μπορούν να λάβουν το ποσό των 150 ευρώ. Βασική προϋπόθεση να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιασμού στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού «Επιχείρηση Ελευθερία». Σημειώνεται ότι το σποτ για το Freedom Pass και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι νέοι 18-25 ετών, έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα που θα είναι ενεργοποιημένη έως την 31-12-2021. Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και οι διοργανωτές συναυλιών ή εμπορικών εκθέσεων, θα μπορούν -σαρώνοντας τον ειδικό κωδικό- να διαπιστώνουν τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού των επισκεπτών τους.

Η τροπολογία περιλαμβάνει ακόμα άρθρα για την ψηφιακή έκδοση απαραίτητων ιατρικών βεβαιώσεων (π.χ. για χρήση σε κολυμβητήριο, γυμναστήριο κ.ο.κ) αλλά και την εφαρμογή «myHealth» για την διαχείριση και παρακολούθηση των συνταγών και των άυλων παραπεμπτικών των πολιτών. Τέλος, στην τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη για την παράταση της χρήσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Κάρτα ελευθερίας | Freedom pass

Freedom Pass - To voucher των 150 ευρώ: Οι δικαιούχοι

Στην τροπολογία για το Freedom Pass και το voucher των 150 ευρώ, επισημαίνεται:

«Θεσπίζεται για το διάστημα που υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊου και σε περίπτωση όχι πέραν της 31.12.2021 η παροχή οικονομικής διευκόλυνσης ύψους 150 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 – 25 ετών:

  • Που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου τη μόνη δόση εμβολιασμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του covid – 19
  • Που έχει λάβει την πρώτη δόση (σ.σ. AstraZeneca, Pfizer, Moderna) ή μονοδική δόση του εμβολίου (σ.σ. Johnson & Johnson) από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ύψος της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι συνολικά 940.000 νέοι μπορού να αποκτήσουν την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα εμβολιαστούν.

Η αντίδραση των νέων στα κίνητρα της Πολιτείας για εμβολιασμό | 28/06/2021 | ΕΡΤ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την τροπολογία για το Freedom Pass.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ