Ελλαδα

34χρονος ομολόγησε ότι έβαλε την φωτιά στην Κεφαλονιά

Η φωτιά έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

34χρονος άντρας ομολόγησε ότι ευθύνεται για τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της Κεφαλονιάς και απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται από χτες το βράδυ ο φερόμενος εμπρηστής της Κεφαλονιάς, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σχετικά με τις τελευταίες φωτιές σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Λειβαθούς, του δήμου Κεφαλονιάς, στις περιοχές Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Φαγιάς, που έκαψαν πάνω από 6.000 στρέμματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος ομολόγησε ότι έβαλε την τελευταία φωτιά, αλλά είπε επίσης ότι έχει βάλει και άλλη φωτιά στο νησί κατά το παρελθόν, γι' αυτό εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε τι άλλο εμπλέκεται.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε από την πυροσβεστική η αρμόδια εισαγγελική αρχή, που θα αποφανθεί για την συνέχεια, μετά την μελέτη της δικογραφίας που σχηματίζεται σε βάρος του 34χρονου.

Ο 34χρονος Γ.Κ. που ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά

Πρόκειται για τον 34χρονο Γ.Κ., τον οποίο συνέλαβαν για εμπρησμό από πρόθεση, υπάλληλοι του κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Για την πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς από την αρχή υπήρχαν ενδείξεις για εμπρησμό, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον 34χρονο τα τελευταία δύο χρόνια και μάζευαν στοιχεία για τις δραστηριότητες του, ενώ τον παρακολουθούσαν κατά καιρούς, καθώς χαρακτηρίζεται άτομο με παραβατική συμπεριφορά και έχει κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν. Κύκλοι της Πολιτικής Προστασίας έκαναν λόγο για «σημαντική επιτυχία της ΔΑΕΕ, που τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει αναβαθμισμένη και με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της».

 

 

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Κεφαλονιά

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησε από δασική έκταση στον Ελειό Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο, Καμπιτσάτα και Καπανδρίτι. έκαιγε σε δυο μέτωπα: ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν δύσκολο να περιοριστούν. Ειδικά για το Καπανδρίτι, η φωτιά έχει πλησίασε κατοικημένες περιοχές. 

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», σημείωσε η Ρόδη Κράτσα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στο νησί.

Παράλληλα η Περιφερειάρχης τόνισε πως «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ