Ελλαδα

Επίδομα 534: Αρχίζουν οι δηλώσεις για καλλιτέχνες και ξεναγούς

Ανοίγει την Τρίτη (6/7) το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτονομίσματα ευρώ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 μπορούν να κάνουν από την Τρίτη (6/7) οι ξεναγοί
Χαρτονομίσματα ευρώ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 μπορούν να κάνουν από την Τρίτη (6/7) οι ξεναγοί © Pixabay

Δήλωση για το επίδομα των 534 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 μπορούν να κάνουν από αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, οι ξεναγοί.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν μονομερή δήλωση για το επίδομα 534 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού) έχουν καλλιτέχνες, ξεναγοί και υπάλληλοι σε ξενοδοχεία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας, από αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, θα είναι ανοικτό το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων. Αναλυτικά:

  1. Για εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή για οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021.
  2. Καλλιτέχνες-επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που έχουν εγγραφεί έως και τις 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2883), μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον Μάιο 2021. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (6-16 Ιουλίου 2021), δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι έως και τις 10/1/2021 στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021.
  3. Τρίτον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2883).

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ