Ελλαδα

Κορωνοϊός: Υψηλότερο το ιικό φορτίο το φετινό καλοκαίρι

Τσακρής: Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος κορωνοϊού, είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Υψηλότερο το ιικό φορτίο σε σχέση με πέρυσι.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ COVID-19 | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Βρισκόμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος κορωνοϊού, είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Υψηλότερο το ιικό φορτίο σε σχέση με πέρυσι.

Την εκτίμηση πως βρισκόμαστε σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού, το οποίο θα μπορούσε να εκδηλωθεί ακόμη και εντός Αυγούστου, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που βαραίνει όλη την Ευρώπη.

Διευκρίνισε, δε, ότι το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με τη μετάλλαξη Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σύγκριση με πέρσι.

Ο κ. Τσακρής προειδοποίησε ότι είναι πιθανό ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να υπάρξουν τοπικές εστίες υπερμετάδοσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων.

Ο καθηγητής στάθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, ενώ παρατήρησε ότι πλέον η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά νεότερες ηλικίες.

Κάλεσε, δε, τους νέους να συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά εκείνοι οδηγούν την πανδημία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πανδημία και εμβολιασμοί στην ατζέντα τηλεδιάσκεψης στο Μαξίμου

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ