- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα για σήμερα, Kυριακή 4 Ιουλίου.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 619 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα για σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6 νέοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 177.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού | 4 Ιουλίου 2021
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 619, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 425.964 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.182 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.737 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 177 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.700 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 30 (ημερήσια μεταβολή -33.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 36 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
H κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού | 4 Ιουλίου 2021
Από τα 619 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 305 στην Αττική.
Στην Κρήτη επιβεβαιώθηκαν συνολικά 71 νέες μολύνσεις, ενώ οι περιοχές της χώρας με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι οι εξής: Ηλεία 11, Ηράκλειο 35, Θεσσαλονίκη 22, Λάρισα 14, Μαγνησία 14, Ρέθυμνο 26.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.