Ελλαδα

Παγώνη: Πρέπει να φτάσουμε το 80% στους εμβολιασμούς

«Αλλιώς τα πράγματα από Οκτώβριο δεν θα είναι καλά»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο εάν οι εμβολιασμοί δεν αυξηθούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας με ποσοστό 80%, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Την εκτίμηση πως το προσεχές φθινόπωρο θα είναι δύσκολο αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη τόνισε πως «αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβρη δεν θα πάνε καλά» και πρόσθεσε:

«Η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους θα είναι όταν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι «μπορεί κάποιος να νοσήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις