Ελλαδα

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Προθεσμία πήρε ο κατηγορούμενος

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 49χρονος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή πινάκων των Πικάσο και Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη.

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων του Πάμπλο Πικάσο και του Πιετ Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη στις 9 Ιανουαρίου του 2012.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

«Είναι η κλοπή του αιώνα. Ο πελάτης μου ήταν λάτρης της τέχνης, ωστόσο επέλεξε πολύ πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσει τη λατρεία του προς την τέχνη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ήρθε σε επαφή είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, μέσα στα εννέα αυτά χρόνια, με τον οποιοδήποτε για να πουλήσει ή να θελήσει να πουλήσει αυτούς τους πίνακες», είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Σάκης Κεχαγιόγλου, και προσέθεσε: 

«Εξαιτίας της δικής του, πλήρους συνεργασίας, εξαρχής με τις αρχές, τους υπέδειξε τον τόπο που τους είχε κρύψει. Έτσι ανευρέθηκαν και γυρίζουν στη φυσική τους θέση οι πίνακες. Αν δεν τους υπεδείκνυε, δεν επρόκειτο η αστυνομία να οδηγηθεί στην ανεύρεσή τους. Η μεταμέλειά του είναι έμπρακτη και πραγματική. Θα μπορούσε να συλληφθεί, να φυλακισθεί, να μην πει τίποτε και να μείνουν για πάντα στην κατοχή του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ