Ελλαδα

Ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Τους είχε ασκηθεί δίωξη για τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι
Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι © EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τη μη τήρηση των μέτρων - Είχαν εντοπιστεί πολλά κρούσματα - Κατέληξαν ασθενείς.

Οι πέντε υπεύθυνοι της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι αφέθηκαν σήμερα (23/6) ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή. Τα πέντε άτομα κατηγορούνταν για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Πέρυσι είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Διοικητικού Διευθυντή της Κλινικής καθώς και τεσσάρων γιατρών έπειτα από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα, κάποιοι εκ των ασθενών έφυγαν από τη ζωή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν για τρεις εκ των κατηγορουμένων ότι πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και καταβολή χρηματικών εγγυήσεων έως τις 10.000 ευρώ. Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους ομόφωνα αποφασίστηκε ότι δεν απαιτείται να επιβληθεί κανένας όρος.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης δήλωσαν ότι αποδομήθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος των εντολέων τους και ότι «αποδείχθηκε ότι στην Κλινική τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τον ΕΟΔΥ για την μη μετάδοση του κορωνοϊού», ενώ προσέθεσαν «η επέλαση του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας». 

 

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Τι υποστήριζαν ασθενείς

Μάρτυρες και ασθενείς μίλησαν πέρυσι σε τηλεοπτικές εκπομπές για όλα όσα διαπίστωσαν ότι συνέβησαν στην κλινική «Ταξιάρχαι». 

Η 50χρονη κ. Μαρία, νεφροπαθής από το Περιστέρι, μία από τις ασθενείς που μολύνθηκαν με κορωνοϊό στην κλινική «Ταξιάρχαι» είχε δηλώσει στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι από τη μία αισθάνεται τυχερή που επέζησε παρά το υποκείμενο νόσημα και από την άλλη δεν κρύβει την οργή της που οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση χωρίς καμία δική της ευθύνη.

«Κάνω αιμοκάθαρση στην κλινική Ταξιάρχαι εδώ και δύο χρόνια. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα κλειστήκαμε στο σπίτι, δεν πηγαίναμε πουθενά για να μην κολλήσω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αρρώσταινα από κορωνοϊό μέσα στην κλινική, όπου πήγαινα για να προστατεύσω την υγεία μου. Το χειρότερο είναι πως, ενώ είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα, δεν είχαμε καμία ενημέρωση και μάθαμε τα περί υγειονομικής βόμβας από την τηλεόραση. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να προστατευτούμε και να επιλέξουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε κλινική. Ζητώ να τιμωρηθεί όποιος ευθύνεται που δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην περάσει ο ιός στην κλινική. Χάθηκαν τόσες ζωές και τόσες άλλες κινδύνεψαν». 

Ασθενής της κλινικής «Ταξιάρχαι» μιλά για το τι συμβαίνει στην κλινική - Ώρα Ελλάδος 07:00 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ