Ελλαδα

Κύμα καύσωνα: Οι δήμοι της Αττικής επί ποδός για ευάλωτες ομάδες

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι δυνάμεις πυροπροστασίας των δήμων της Αττικής

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι δημοτικές υπηρεσίες της Αττικής επικεντρώνονται στην προστασία των δημοτών και την πυροπροστασία, λόγω καύσωνα

Επί ποδός βρίσκονται οι δήμοι της Αττικής, ενόψει του πρώτου κύματος καύσωνα του καλοκαιριού, που ήδη άρχισε να κάνει την εμφάνισή του. Οι δημοτικές υπηρεσίες αυτές τις ημέρες θα επικεντρωθούν στην προστασία των δημοτών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ήδη, οι περισσότεροι δήμοι έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε δημοτικά κτίρια και καταστήματα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, για φιλοξενία και προστασία των πολιτών που νιώσουν πως το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, εκδίδουν συμβουλές για να τις ακολουθήσουν οι πολίτες αυτές τις ζεστές ημέρες, αλλά και οδηγίες για βοήθεια προς κάποιον που υποστεί θερμοπληξία.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι δυνάμεις πυροπροστασίας των δήμων της Αττικής.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες θα θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων από αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου, για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι την λήξη του φαινομένου και θα έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 8.00 μέχρι και τις 21.00, είναι οι εξής:

  • Λέσχη Φιλίας "Η Ανάληψη του Κυρίου", Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,

   Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210.9240403.

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους,

   Τηλέφωνο Επικοινωνίας:210.5140877.

  •     Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής, Ιαλέμου 63

   Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.2933857

Στους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου (1,5) μεταξύ των ατόμων, ενώ ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων ανά χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα.

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν προηγουμένως:

  • είτε απευθείας με τη Λέσχη Φιλίας για την οποία ενδιαφέρονται
  • είτε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595,
  • είτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων: 210 5277000.

Παράλληλα, οι ομάδες streetwork του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) με επιπρόσθετες βάρδιες, θα συνεχίσουν εντατικά το έργο τους και τις ημέρες του καύσωνα. Στη διάρκεια των επιπόπιων παρεμβάσεών τους στον άστεγο πληθυσμό, οι ομάδες του streetwork θα προσφέρουν δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης, θα ενημερώνουν για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων που διαθέτει ο Δήμος και θα δίνουν οδηγίες για την προστασία τους από τον καύσωνα.

Κύμα καύσωνα - Τετάρτη 23/06/2021: 2η ημέρα υψηλών θερμοκρασιών- 40 βαθμοί στα ηπειρωτικά

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τετάρτη 23/06 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με αποτέλεσμα να αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού, κατά την Τετάρτη 23/06 αναμένονται:

  • Σποραδικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.
  • Εξασθενημένοι άνεμοι με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο συνδυασμός των εξασθενημένων ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
  • Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα κυριότερα εκ των οποίων παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ