Ελλαδα

Έφτασε ο συζυγοκτόνος στην Ευελπίδων - Η υπερασπιστική γραμμή

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ώρα του ανακριτή για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Έφτασε στην Ευελπίδων

Το κατώφλι του 12ου τακτικού Ανακριτή πέρασε ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 20χρονης, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος έφτασε στα δικαστήρια με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων τον αποδοκίμασε. Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπεράσπισή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο ένας από τους δικηγόρους του, Βασίλης Σπύρου.

Γλυκά Νερά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τον συζυγοκτόνο

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι «εκτός από τον χρόνο και τον τρόπο θανάτου υπήρχαν και δευτερεύοντα στοιχεία τα οποία έσφιγγαν την περιοχή ελιγμών που είχε ο δράστης. Για παράδειγμα μπορούμε να προσδιορίσουμε σε μια σωρό τις μεταθανάτιες από τις προθανάτιες κακώσεις. Ξέραμε δηλαδή αν η κοπέλα είχε δεθεί προ ή μετά του θανάτου της».

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘ' ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ © ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSI

Περιγράφοντας τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ο γνωστός ιατροδικαστής είπε:

«Εξαρχής είχαμε κάποια βασικά δεδομένα. Πρώτα από όλα ο τρόπος και η αιτία θανάτου, ένας αργός, βίαιος και ασφυκτικός θάνατος, ειδικά με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε το θύμα σε μια θέση τέτοια ώστε να πετύχει τον στόχο του. Ένα δεύτερο δεδομένο ήταν η ώρα θανάτου. Κάτι που προσδιορίζει ο ιατροδικαστής μετά το πέρας της εξέτασης. Γνωρίζαμε τον χρόνο θανάτου πριν ακόμα έρθουν στα χέρια μας τα δεδομένα από τα smart watch και ότι άλλο εξετάστηκε από τους ειδικούς».

«Αποδείξαμε ότι τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει», περιέγραψε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων και τόνισε. «Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα ήρθαν είτε να επιβεβαιώσουν κάτι που γνωρίζαμε, είτε ουσιαστικά να μας δώσουν πληροφορίες  που ήταν αδύνατο να έχουμε από μια νεκροτομή. Για παράδειγμα, από τον αριθμό των παλμών ανά χρονικές στιγμές αντιληφθήκαμε τις συνθήκες θανάτου. Η κοπέλα, μπορούμε να πούμε, ότι ουσιαστικά πιάστηκε στον ύπνο».

Η ώρα του ανακριτή για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Η υπερασπιστική γραμμή

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού . Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Ο συνήγορος του 33χρονου γνωρίζει πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό , φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρεί κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο , αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ