- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νέες υπηρεσίες θα ενσωματωθούν στο gov.gr
«Το gov.gr θα γίνει το μοναδικό σημείο ψηφιακής επαφής του πολίτη με το κράτος»
Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, έκανε λόγο για νέες υπηρεσίες στο gov.gr.
Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τις νέες υπηρεσίες που πρόκειται να ενταχθούν στο gov.gr, με στόχο να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.
Πρόκειται για καθημερινές διαδικασίες που μας αφορούν όλους, όπως η ανανέωση διπλωμάτων, οι μεταβιβάσεις, η έναρξη ατομικής επιχείρησης και το συναινετικό διαζύγιο. Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να εμπλουτίσει το gov.gr και να το κάνει το μοναδικό σημείο ψηφιακής επαφής του πολίτη με το κράτος.
Ένας ακόμα μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, είναι «η απορρόφηση όλων των πόρων που έρχονται από το ταμείο Ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ, πολύ μεγάλα ποσά, με τα οποία μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η χώρα και θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση, δηλαδή το να μην χάνονται οι προθεσμίες, να βγαίνουν τα έργα στον αέρα και να μπορούν να υλοποιηθούν».
Νέες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη
Στην συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως θα πρέπει το κράτος να ενσωματώσει στις υπηρεσίες του όλες τις νέες τεχνολογίες - όπως για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη- οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία, την οικονομία, ακόμα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα στιβαρό νομοθετικό πλαίσιο που θα βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αλλά από την άλλη θα υποστηρίξει την καινοτομία των επιχειρήσεων για να κάνουν όλες αυτές τις νέες εφαρμογές», σημειώνει.
Αλλαγή ταυτότητας
Ένα ακόμα μεγάλο βήμα του υπουργείο είναι η αλλαγή της ταυτότητας με τον νέο προσωπικό αριθμό, Πρόκειται γι αλένα έργο που, μαζί με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), θα δώσουν στου πολίτες νέες δυνατότητες.
Επίσης, ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο Gov.gr και τις διαδικασίες που έχουν απλοποιηθεί:
«Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευέλικτοι. Αυξήσαμε τα κίνητρα, χαμηλώσαμε τα όρια υπαγωγής, βάλαμε και τις ταινίες μικρού μήκους που δεν υπήρχαν και απλουστεύσαμε τις διαδικασίες. Έχουμε ήδη 121 επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί, με τον μεγαλύτερο όγκο να έχει προστεθεί από όταν απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες, τα 35 από αυτά είναι διεθνείς παραγωγές αλλά στηρίζουμε και την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή».
«Ήδη έχουμε στα σκαριά, να υπάρξει μια νομοθετική παρέμβαση μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να απλουστευτούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες και να αντέξει ο ΕΚΟΜΕ τον όγκο των παραγωγών που φαίνεται πως έρχονται». Τέλος, σε επίπεδο τουρισμού, και στην οικονομία μας θα συνεισφέρουν οι παραγωγές, καθώς πρόκειται για μια βιομηχανία πολύ σημαντική αξίας πολλών δισεκατομμυρίων «και η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτή την αγορά», καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.