Ελλαδα

Κοντοζαμάνης: Self test από τα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα

«Προετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική, εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κοντοζαμάνης: Η διάθεση των self test στην Αχαΐα θα γίνεται από τα σούπερ μάρκετ - Οι συζητήσεις με φαρμακευτικούς συλλόγους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζάνης, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ότι η διάθεση των self test στην Αχαΐα θα γίνεται από τα σούπερ μάρκετ μετά την άρνηση εκπροσώπων των φαρμακοποιών να συνεχίσουν την παροχή τους προς τους δικαιούχους.

«Σήμερα, 2 φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να μη συνεχίσουν τη διάθεση των self test προβάλλοντας, είτε ανόητες δικαιολογίες, είτε ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι, τα self test πληρούν αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και μελέτες έχουν καταδείξει την αξιοπιστία τους. Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να προφυλάξει τους συμπολίτες μας από τη διασπορά και τη μετάδοση του κορωνοϊού. Και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν δικαιούχο ακάλυπτο. Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι, για την περιοχή της Αχαΐας όπου ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self test η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

» Επίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα των self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό των όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν. Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες.
Είμαι βέβαιος ότι η στοιχειώδης ευθύνη θα υπερισχύσει των όποιων συνδικαλιστικών πρακτικών», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ