Ελλαδα

Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές - Η ανακοίνωση Μητσοτάκη

Σφοδρή η αντιπαράθεση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή στην Ερμού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή στην Ερμού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοικτά τα καταστήματα στην Ελλάδα τις Κυριακές, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορά στα καταστήματα στην Ελλάδα, τα οποία -όπως είπε- θα είναι ανοικτά τις Κυριακές όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που φέρνει, ήταν σφοδρή την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας: «Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι θα λειτουργούν «όποιες επιχειρήσεις λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στις Μεσογειακές χώρες».

Το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων -όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας- προβλέπει την «εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες, τη θέσπιση νέων αδειών για γονείς και φροντιστές, όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς, και τη δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ύστερα από αίτηση του εργαζομένου», ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταθέτει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ώστε -όπως ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά- «να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά».

Τι είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

«Θα λειτουργούν Κυριακή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται τον επιπλέον χρόνο που εργάζονται με όλες τι προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία. «Όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σταθερά. Θα αμείβονται με προσαύξηση 75%» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι όσοι εργάζονται Κυριακές θα παίρνουν ρεπό. «Είναι μία ρύθμιση από τις πιο φιλεργατικές σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε επίσης από το βήμα της Βουλής.

«Στον κόσμο της εργασίας, πλέον, ο υπάλληλος δεν θα χάνει τον μισό μισθό τον μήνα από υπερωρίες, η εργαζόμενη που σπουδάζει δεν θα χάνει την Παρασκευή της και θα καταγγέλλει όποιον την παρενοχλεί στο γραφείο, ο τεχνίτης θα παίρνει πλήρη αποζημίωση όταν φύγει από τη δουλειά, τα ζευγάρια θα έχουν μεγαλύτερη γονεϊκή άδεια και όλοι αυτοί θα καλύπτονται από μία ανεξάρτητη αρχή που θα ελέγχει ηλεκτρονικά τη νομιμότητα στον χώρο όπου δουλεύουν και οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα τους, όχι μπροστά από τα πλοία» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές στην Ελλάδα (...από 16.30 και μετά):

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ