Ελλαδα

Επιδημιολογικός χάρτης: Οι 24 περιοχές που αλλάζουν επίπεδο

Ποιες περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο και ποιες στο «κίτρινο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη μείωση φορτίου σε περιοχές της Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενότητες που αλλάζουν επίπεδο στον Επιδημιολογικό χάρτη.

Στις περιοχές που αλλάζουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε 24 περιοχές της Ελλάδας το ιικό φορτίο δείχνει σημάδια μείωσης ή σταθεροποίησης, την ώρα που μικρή αύξηση παρατηρείται στην Κω. Το νησί πλέον ανεβαίνει στο «πορτοκαλί» - επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη. Ο υφυπουργός «χτύπησε καμπανάκι» στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Τήνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

Επίσης, οκτώ περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αναιρεί την ανάγκη να μείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ