- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Γιακουμάκη-Γονείς: Θέλουμε να ακούμε τη λέξη «ένοχοι»
«Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του», λέει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Τι λένε οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. - Ζητούν δικαίωση και να ακούσουν από το δικαστήριο τη λέξη «ένοχοι».
Σήμερα Πέμπτη (10/6) ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο φοιτητής είχε βρεθεί νεκρός κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε πριν από έξι χρόνια και περίπου ένα μήνα μετά την εξαφάνισή του.
Οι γονείς του μίλησαν στην ΕΡΤ και υπογράμμισαν ότι αυτό που ζητούν είναι ακούσουν τη λέξη «ένοχοι» από το δικαστήριο. «Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του», λέει η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην ΕΡΤ και την Ευτυχία Πενταράκη.
Την ίδια ώρα και ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, δήλωσε: «Η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη».
Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξέσπασε η μητέρα του στο δικαστήριο
Στα Ιωάννινα βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η μητέρα του φοιτητή της Γαλακτοκομικής μίλησε στο δικαστήριο για τα βασανιστήρια που δεχόταν το παιδί της και το έκαναν να αλλάξει δωμάτιο.
Σύμφωνα με το epirus-tv-new.gr,ο Βαγγέλης δεν είναι μιλήσει στη μητέρα του για όσα περνούσε από την παρέα των κρητικών. Η οικογένεια έμαθε για τα βασανιστήρια από άλλα παιδιά της Σχολής. «Ο Βαγγέλης δεν μας είπε την αλήθεια και μας παραπλάνησε ενώ για τα περιστατικά που συνέβαιναν μάθαμε από άλλα παιδιά της Σχολής», είπε η μητέρα του Βαγγέλη. Η ίδια υποστήριζε στην κατάθεσή της ότι ενημερώθηκε πως ο διευθυντής της σχολής γνώριζε τα πάντα για την κατάσταση που επικρατούσε. Ανέφερε ακόμη ότι όταν ο γιος της άλλαξε δωμάτιο, οι Κρητικοί όπως είπε τον απομάκρυναν και τον φώναζαν «ρουφιάνο» στους διαδρόμους της σχολής και τον έδιωξαν από την παρέα τους, ενώ μόνο δύο παιδιά από τη συγκεκριμένη παρέα του μιλούσαν. «Αυτοί λένε ότι ήταν αστεία εγώ δεν ξέρω πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αστείο. Το γιατί δεν μας μίλησε μας "τρώει" όλους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.