Ελλαδα

Μουσική στην εστίαση: Τα πρόστιμα και τι ισχύει με τον χορό

Πότε επιβάλλονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταβέρνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες
Ταβέρνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες © Pixabay

Με μουσική η εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου, σε εξωτερικούς χώρους και αποκλειστικά με καθήμενους πελάτες, και αυτά είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση, όπως ανακοινώθηκε στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την άρση lockdown, ποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν και από πότε.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση με δύο προϋποθέσεις: α) αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και β) οι πελάτες πρέπει υποχρεωτικά να κάθονται (σ.σ. παραμένει η απαγόρευση για τον χορό).

Η επιστροφή της μουσικής επηρεάζει και τις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, για τις οποίες ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου μπορούν να γίνονται με 300 άτομα (από 100 που είναι σήμερα).

Μουσική στην εστίαση και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε έλεγχο παραβίαση του συγκεκριμένου μέτρου που αφορά στη μουσική, τότε οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και κυρώσεις. Αναλυτικά:

  1. Επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  2. Αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε περίπτωση που διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση στην ίδια επιχείρηση.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 τα καφέ, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες μέσα σε στοές μπορούν να επαναλειτουργήσουν, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος των πελατών, αλλά και ο καλός αερισμός του χώρου.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ