Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021-Παράλληλο μηχανογραφικό: Οι εισακτέοι στα ΙΕΚ

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες - Υποψήφιος μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή
Πανελλήνιες - Υποψήφιος μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει από φέτος με το παράλληλο μηχανογραφικό - Ποιες είναι οι 52 ειδικότητες των Δημόσιων ΙΕΚ.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζονται οι ειδικότητες των Δημόσιων ΙΕΚ, τις οποίες μπορούν να δηλώσουν στο παράλληλο μηχανογραφικό οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2021, ενώ ακόμη καθορίζεται και ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα. 

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2021 έχουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά φέτος να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021, συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Δείτε αναλυτικά τις ειδικότητες και τον αριθμό εισακτέων

Πανελλήνιες 2021- Παράλληλο μηχανογραφικό: Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής - πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας. 

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο, με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δρόμους, που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

«Κεντρική προτεραιότητά μας είναι η αλλαγή φιλοσοφίας ως προς τις προοπτικές που παρέχουν οι διαφορετικές εκπαιδευτικές διαδρομές και η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μετατραπεί σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για τους πολλούς. Οι ειδικότητες των ΔΙΕΚ, στις οποίες αποκτούν πλέον πρόσβαση οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω παράλληλου μηχανογραφικού, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επαγγελμάτων που προβλέπεται να έχουν εκθετική ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον και δίνουν στις νέες και τους νέους μας διεξόδους και επιπλέον επιλογές», επισημαίνει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ