Ελλαδα

Καιρός 8/6 - Θεσ/νικη: Καταρρακτώδης βροχή και χαλαζόπτωση

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη συμπρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσ/νικη: Καταρρακτώδης βροχή και χαλαζόπτωση
Θεσ/νικη: Καταρρακτώδης βροχή και χαλαζόπτωση

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη με καταρρακτώδη βροχή, κεραυνούς και χαλαζόπτωση

Βρέχει καταρρακτωδώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ αστραπές πέφτουν σε πολλές περιοχές περιμετρικά του κέντρου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της βροχόπτωσης και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους, ενώ νωρίτερα στην περιοχή του Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση.

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Καιρός - meteo: Δεύτερη ημέρα αστάθειας -  Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά την Τρίτη 8 Ιουνίου

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τον καιρό, έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει την Τρίτη 8 Ιουνίου στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής (κυρίως τα βόρεια και δυτικά) και ενδεχομένως η πόλη της Αθήνας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

meteo-08-06.jpg

ΕΜΥ - Επιδείνωση καιρού

Για την μεταβολή του καιρού, η ΕΜΥ εξέδωσε εχθές Δευτέρα 7/6 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ημέρες, καθώς από τη χώρα μας θα διέρχονται διαδοχικές διαταραχές , ενώ παράλληλα θα έχουμε αλληλεπίδραση ψυχρών αερίων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας (cold pool),που έρχονται από τα δυτικά και βόρεια , καθώς και του θερμού εδάφους και του προσκείμενου σε αυτό αέρα (στα 850mb), σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας. Η κατάσταση αυτή ευνοεί την ανάδευση των ασταθών αερίων μαζών καθ’ ύψος, δημιουργώντας νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης (cumulus), που αποτελούν προποµπούς των καταιγιδοφόρων νεφών (cumulonimbus).

emy.jpg

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα 8/6

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα 8/6, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με όμβρους και, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, κυρίως στη Μακεδονία, ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και σποραδικούς όμβρους στη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν όμβροι.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην Κρήτη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ