Ελλαδα

Συσκευές καθαρισμού του αέρα τοποθετήθηκαν στην Ομόνοια

Αντιστοιχούν σε 30 δέντρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πλατεία Ομονοίας το βράδυ με φωτισμένο συντριβάνι©Facebbok-Κώστας Μπακογιάννης

4 συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία στην πλατεία Ομονοίας.

Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα και ισοδυναμούν με 30 δέντρα τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας τις προηγούμενες μέρες οι οποίες, όμως, δεν έχουν συνδεθεί ακόμα. 

Το τσιμέντο και την ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνας προσπάθησε να καταπολεμήσει ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, τοποθετώντας αυτές τις 4 συσκευές που η κάθε μία αντιστοιχεί περίπου σε επτά δέντρα

Συσκευή που καθαρίζει τον αέρα στην παλτεία Ομονοίας©Eurokinissi-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, Σάκης Κολλάτος, τα μηχανήματα αυτά είναι ιονιστές. Λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική των ιονιστών που χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους και μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια «πνοή οξυγόνου». 

Οι 4 συσκευές δεν μπήκαν τυχαία, αλλά σε κομβικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με την αυξημένη κίνηση και τα υψηλά επίπεδα καυσαερίου, όπως δήλωσε ο κ. Κολλάτος στον ΣΚΑΪ.

Συσκευή που καθαρίζει τον αέρα στην πλατεία Ομονοίας©Eurokinissi-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τα μηχανήματα αυτά μας βοηθούν να «αλλάξουμε κλίμα τελείως» τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, εξηγώντας πως η Ομόνοια αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη το οποίο όμως έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης. Αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλών κτιρίων, οδηγεί σε εγκλωβισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Με τη δωρεά που μας έγινε, γιατί, επαναλαμβάνω, πρόκειται για δωρεά η οποία πραγματοποιήθηκε στη λογική του “υιοθέτησε την πόλη σου”, προσφέρουμε μια ποιοτική ατμόσφαιρα στην πλατεία». Όπως εξήγησε ο κ. Κολλάτος, τα μηχανήματα αυτά είναι ιονιστές και λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική των ιονιστών που χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Συσκευή που καθαρίζει τον αέρα στην πλατεία Ομονοίας©Eurokinissi-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συσκευή που καθαρίζει τον αέρα στην πλατεία Ομονοίας©Eurokinissi-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ