Κορωνοϊός: Το πλάνο για τα τεστ στους τουρίστες
Ποιο είναι το μοντέλο Σιγκαπούρης με τεστ αναπνοής
Το πλάνο της για την αντιμετώπιση των τουριστών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό επιχειρεί να εφαρμόσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση.
Τη χρήση μοριακού PCR τεστ κορωνοϊού θέτουν ως προϋπόθεση μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI, με το σκεπτικό πως σημαντικό ποσοστό των τουριστών που θα καταφθάσει στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Εκεί που, ωστόσο, παρουσιάζεται πρόβλημα είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σε αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να βρει λύση η κυβέρνηση, με το σχέδιο που προκρίνεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Σε μείζονος σημασία ζήτημα έχει, επίσης, μετατραπεί ο αποκλεισμός θετικών στον κορωνοϊό τουριστών που θα επιχειρήσουν να μπουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, θεωρούνται μεγάλη πηγή «κινδύνου» τα χερσαία σύνορα Ευζώνων και Προμαχώνα ενώ υπάρχει ο προβληματισμός για τα πλαστά πιστοποιητικά.
Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.