Ελλαδα

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στα πλοία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεμένα πλοία
Δεμένα πλοία © EUROKINISSI

Σε 24ωρη απεργία στα πλοία για το εργασιακό νομοσχέδιο προχωρά η ΠΕΝΕΝ, την Πέμπτη (03/06), στο λιμάνι του Πειραιά.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα πλοία κήρυξε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από τις 00:00 της Πέμπτης για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε πως «η Ένωση είχε ενημερώσει εδώ και πολλές ημέρες για την απεργία και έκανε λόγο για προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού από την πλευρά των Αρχών, οι οποίες επιχειρούν να στρέψουν τους επιβάτες των πλοίων κατά των απεργών.

Στη συνέχεια, ο κ. Νταλακογιώργος υποστήριξε πως «η απεργία κηρύχθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, το βράδυ της Τετάρτης (02/06), παρότι η ΠΕΝΕΝ είχε ενημερώσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να μην εκδίδουν εισιτήρια για τη σημερινή ημέρα αλλά εκείνες έπαιξαν ένα προβοκατόρικο παιχνίδι».

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υποστήριξε ότι «η Ένωση θα συμμετάσχει και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης Ιουνίου, που έχουν κηρύξει τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία».

Η ΠΕΝΕΝ, με σχετική ανακοίνωση από την Τετάρτη (02/03), απηύθυνε κάλεσμα για κινητοποιήσεις με κέντρο το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Η πάλη μας έχει στο επίκεντρο την υπεράσπιση του 8ώρου, της ίδιας της απεργίας, των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο μεθοδεύουν να δώσουν ένα νέο συντριπτικό πλήγμα. Τα παραπάνω αποτελούν βασική προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας στη ΣΣΕ, στην κοινωνική ασφάλιση, στην απασχόληση και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Κυβέρνηση, κεφάλαιο, εφοπλιστές επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν με το νομοσχέδιο-έκτρωμα ό,τι έχει απομείνει όρθιο τα τελευταία χρόνια στα εργατικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ