Ελλαδα

Pfizer & Moderna για εμβολιασμό σε 18-29 ετών: Πότε τα ραντεβού

Ανάρπαστο έγινε το Johnson & Johnson - Εξαντλήθηκε καθώς εμβολιάστηκαν περίπου 65.000 νέοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκτός από το Johnson & Johnson, «επιστρατεύονται» και τα εμβόλια Pfizer & Moderna για τους 18-29 ετών

Περίπου 65.000 νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, εξαντλώντας το προσωρινά, τόνισε μιλώντας στον Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Καθώς ωστόσο, η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη, ελήφθη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, η απόφαση να μπουν στη μάχη του εμβολιασμού κατά της COVID-19 και για τους νέους, τα εμβόλια της Pfizer και Moderna. Τα ραντεβού θα ανοίξουν από τις 7 Ιουνίου, οπότε πλέον και αυτή η ηλικιακή κατηγορία θα έχει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. 

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι χρειάζεται μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει την πρώτη δόση, , ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι θα πρέπει να περιμένουν ακυρωτικό sms για τη δεύτερη δόση, καθώς δεν κρίνεται απαραίτητη από τους ειδικούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. θα πρέπει να ναμένουν νέο sms μετά από 6 μήνες.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ