Ελλαδα

Τζανάκης για θρομβώσεις & 2η δόση εμβολίου - Υπάρχει κίνδυνος;

Τι είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας για τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη 2η δόση του εμβολιασμού, τόνισε ο Νίκος Τζανάκης

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα αναμένουμε οι μολύνσεις στη χώρα να πέσουν σε τριψήφιο αριθμό, ενώ σε αυτή την περίπτωση οι θάνατοι θα κυμαίνονται από 25 έως 40.

Αναφερόμενος στον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια της άτυχης γυναίκας, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τους κινδύνους, στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετατοπίσουμε τα ηλικιακά όρια για συγκεκριμένους τύπους εμβολίων.

Ο κ. Τζανάκης, είπε ακόμη απευθυνόμενους σε όσους έχουν θορυβηθεί μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, πως οι παρενέργειες που σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ