Ελλαδα

Βόλος: Τι δήλωσε ο κτηνοτρόφος για το βλήμα που έπεσε στο κοπάδι

«Θα ήμουν μακαρίτης»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κτηνοτρόφος στον Βόλο, που έχασε κατσίκια όταν βλήμα από πεδίο βολής έπεσε στο κοπάδι του, μιλά για τα όσα δραματικά έζησε.

Για τις δραματικές στιγμές που βίωσε, μίλησε ο κτηνοτρόφος στον Βόλο, όταν βλήμα από πεδίο βολής έσκασε σε κοντινή απόσταση.

Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/5) και ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για βλήμα από άρμα μάχης, το οποίο εκτελούσε άσκηση στο πεδίο βολής, την ώρα που ο κτηνοτρόφος έβοσκε τα ζώα του. Σε δηλώσεις του στο e-thessalia, ανέφερε ότι μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με έναν φίλο του.

Ξαφνικά, άκουσε το σφύριγμα από ένα βλήμα πάνω από το κεφάλι του, το οποίο και έσκασε σε απόσταση 60-70 μέτρα μακριά του.

Βόλος: Το βλήμα από το πεδίο βολής σκότωσε κατσίκια - Τι δήλωσε ο κτηνοτρόφος

Όπως κατήγγειλε, στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν κατσίκια, τα οποία και σκοτώθηκαν, με το υπόλοιπο κοπάδι να διασκορπίζεται σε διάφορες κατευθύνσεις τρομαγμένο.

«Νόμιζα πως γίνεται πόλεμος. Τα έχασα… Μιλούσα με τον φίλο μου και γι' αυτό δεν κατέβηκα στη λάκκα. Διαφορετικά θα είχα σκοτωθεί» εξήγησε.

Όπως είπε, το σημείο που έβοσκε τα κατσίκια του, βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο βολής.

Ο διοικητής του τάγματος έφθασε επιτόπου και στελέχη του Στρατού Ξηράς φωτογράφισαν τα νεκρά ζώα, ενώ ζήτησαν από τον κτηνοτρόφο να δηλώσει τις απώλειές του στο ζωικό κεφάλαιο, προκειμένου να αποζημιωθεί.

«Τα γίδια βέλαζαν χτυπημένα. Θα ήμουν μακαρίτης τώρα» σημείωσε ακόμη ο κτηνοτρόφος που ζει στην Κάπουρνα και ασχολείται με το επάγγελμα από μικρό παιδί.

Τι αναφέρουν στρατιωτικές πηγές για τα γεγονότα στον Βόλο με τον κτηνοτρόφο

Σημειώνεται ότι στρατιωτικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν ότι «το πεδίο βολής έχει ειδική σήμανση».

Και πρόσθεσαν: «Έγινε μια προάσκηση πυροβολικού από άνδρες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και τα βλήματα που ερίφθησαν έπεσαν μέσα στο πεδίο βολής».

«Τα πρόβατα μπήκαν μέσα στο πεδίο βολής» καταλήγουν οι πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις