Ελλαδα

Καρχαρίες σε Κινέτα και Αμάρυνθο - Δίπλα σε ψαράδες (εικόνες)

Περνούσαν κάτω από τα σκάφη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινέτα: Καρχαρίας με μήκος πάνω από 5 μέτρα περνά δίπλα από βάρκα με ψαράδες
Κινέτα: Καρχαρίας με μήκος πάνω από 5 μέτρα περνά δίπλα από βάρκα με ψαράδες @Fishing In Greece/Facebook

Ψαράδες κατέγραψαν καρχαρίες σε Κινέτα και Αμάρυνθο να κάνουν τη βόλτα τους δίπλα και κάτω από τις βάρκες και τα σκάφη.

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα ψαράδες σε Κινέτα και Αμάρυνθο, καθώς καρχαρίες έκαναν τη βόλτα τους δίπλα και κάτω από τα σκάφη τους.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, οι καρχαρίες δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις που έγιναν στο Facebook, στην Αμάρυνθο πρόκειται για Γλαυκοκαρχαρία (είδος Prionace glauka). Πέρασε κάτω από δύο βάρκες, με τους ψαράδες να το παρατηρούν. Σύμφωνα με τη σελίδα «Fishing in Greece», το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι σχετικά κοινό στη χώρα μας αλλά απειλείται άμεσα με εξαφάνιση στη Μεσόγειο, καθώς γίνεται υπεραλίευση για τα πτερύγια και το κρέας του.

Καρχαρίας στην Κινέτα - Ξεπερνούσε σε μήκος τα 5 μέτρα


Μία ημέρα νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης (26/5) στην Κινέτα, ένας ψαράς αντίκρισε έναν καρχαρία να κολυμπά δίπλα στη βάρκα του.

Σύμφωνα με το meteology.gr, το μήκος του ξεπερνούσε τα 5 μέτρα. Ανάρτηση στη σελίδα «Fishing in Greece» στο Facebook αναφέρει ότι πρόκειται επίσης για γαλάζιο καρχαρία (Prionace glauca).

Γλαυκοκαρχαρίας - Ποιος είναι ο καρχαρίας που εμφανίστηκε στην Αμάρυνθο (Εύβοια) δίπλα σε ψαράδες

Ο γλαυκοκαρχαρίας (επιστημονική ονομασία Prionace glauca) ανήκει στην οικογένεια Καρχαρινίδες. Ζει σε τροπικές και εύκρατες θάλασσες. Απαντάται στη Μεσόγειο. Τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία.

Οι γλαυκοκαρχαρίες σχηματίζουν κοπάδια διαχωρισμένα ανάλογα με το φύλο και μέγεθος. Το επάνω μέρος του σώματός τους είναι μπλε και από κάτω λευκό.

Ο γλαυκοκαρχαρίας φτάνει σε μήκος τα 3,8 μ. και βάρος τα 390 κιλά. Κατά μέσο όρο ζυγίζει γύρω στα 200 κιλά. Οι ενήλικες καρχαρίες δεν απειλούνται τακτικά από κανένα είδος με εξαίρεση τον άνθρωπο. Οι μικρότεροι καρχαρίες μπορεί να γίνουν λεία αρκετά μεγάλων καρχαριών όπως ο λευκός καρχαρίας και ο καρχαρίας τίγρης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ