Ελλαδα

ΚΑΣ: «Ναι» στη φωτογράφιση του οίκου Christian Dior στην Ακρόπολη

Πότε θα γίνει η φωτογράφιση στον ιερό βράχο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Christian Dior: «Πράσινο φως» για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις μέσα στον Ιούνιο σε αρχαιολογικούς χώρους.

Την έγκριση του ΚΑΣ έλαβε το αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior, προκειμένου να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός οίκος κατέθεσε αίτημα για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα. Μάλιστα, στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΚΑΣ έθεσε αυστηρούς όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.

Πάντως, ένας από τους όρους του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

 

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη το 1951

To 1951, ο Κριστιάν Ντιόρ (Christian Dior) φωτογράφιζε τις δημιουργίες του στον βράχο της Ακρόπολης. Οκτώ μοντέλα με φορέματα γλυπτά, με αυστηρότητα στη ραφή, αλλά και με αισθησιaκή θηλυκότητα, στάθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ