Ελλαδα

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για Παναγιώτη Λασκαρίδη - Τι ανακοίνωσε

Οι δηλώσεις του εφοπλιστή στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» και οι αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Λασκαρίδης, Έλληνας εφοπλιστής
Παναγιώτης Λασκαρίδης, Έλληνας εφοπλιστής © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Για προσωπικές απόψεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη κάνει λόγο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης, επισημαίνοντας πως «δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της ΕΕΕ». 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης -εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής-, τονίζει: «Νιώθω την υποχρέωση να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών». 

«Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΕΕΕ σημειώνει πως «για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, αποτελεί επιλογή, αλλά και ηθικό καθήκον, να διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πατρίδα, καθώς και να διαθέτει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της, ως η πρώτη ναυτιλία στην Ευρώπη και στον κόσμο, στη διάθεση αυτής. Απτή απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι κοινό όραμα πολιτείας και ναυτιλιακής οικογένειας παραμένει η μεγιστοποίηση των ωφελειών του τόπου από τον μεγάλο αυτό παραγωγικό πυλώνα». 

«Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε αναφορά του κ. Π. Λασκαρίδη στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ουδεμία σχέση έχει με το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία που διέπει τις πάγιες σχέσεις της ΕΕΕ μαζί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάνος Λασκαρίδης - Οι δηλώσεις του για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία 

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη, στο ντοκιμαντέρ του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail».

Ο Έλληνας εφοπλιστής φαίνεται να αμφισβητεί τη συμβολή που είχαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στη στήριξη και διόγκωση της δυναμικής που έχει πλέον η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Πάνος Λασκαρίδης υποστήριξε σε ανακοίνωσή του: «Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύτηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού».

Και πρόσθεσε: «Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της εμπορικής μας ναυτιλίας.

» Σε ό,τι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές, θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

» Σε ό,τι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

Αθανάσιος Λασκαρίδης: Κράτησε αποστάσεις από τον αδελφό του

Παίρνοντας θέση για τις δηλώσεις που έκανε ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Λασκαρίδης, υπογράμμισε πως δεν συμμερίζεται τις προσωπικές -όπως τις χαρακτήρισε- απόψεις του αδελφού του, ξεκαθαρίζοντας ότι τον βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.

«Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.

» Η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν.

» Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει. Λονδίνο, 24 Μαΐου 2021» σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ