Ελλαδα

Σχίνο Κορινθίας: Ο καπνός από τη φωτιά έφθασε Ικαρία (εικόνες)

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε Ικαρία και Κυκλάδες έφθασε ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας που κατευθύνεται πλέον προς τα Μέγαρα, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το meteo για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, με τον καπνό από την πυρκαγιά να καλύπτει την Αττική.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έφθασε στις Κυκλάδες και στην Ικαρία, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι εξασθενούν για λίγη ώρα και ενισχύονται στη συνέχεια.

Σε μια από τις φωτογραφίες η Σύρος έχει καλυφθεί από τους καπνούς, την ώρα που στο Παλαιό Φάληρο ο ορίζοντας έχει «χαθεί». Κάτοικοι σε νότια και δυτικά προάστια στην Αττική, ακόμα και σε συνοικίες στην Αθήνα, ανέφεραν ότι αντίκρισαν στάχτες στις αυλές και στα μπαλκόνια τους.

Ριπές έως 61 χλμ. στη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Πώς οι άνεμοι ενίσχυσαν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το meteo, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 σε δασική περιοχή ανατολικά του Σχινού, στην Κορινθία, πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων.

Ειδικότερα από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών (ΑΜΣ) της επιχειρησιακής μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΔΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 km/h.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πλησιέστερος στην πυρκαγιά ΑΜΣ βρίσκεται στον Ισθμό, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η παρουσία ισχυρότερων ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς, εξαιτίας και της ίδιας της παρουσίας αυτής («η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό»).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις