- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΑΔΕΔΥ: Στις 3 Ιουνίου η 24ωρη απεργία - Η ανακοίνωση
Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο
Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί -σύμφωνα με την ανακοίνωσή της- το 8ωρο.
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι 10 σημαντικές αλλαγές του ν/σ για την Προστασία της Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τις βασικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου 2021 αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.
Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις τρέχουσες εξελίξεις. Αποφάσισε, επίσης, να γίνουν τις επόμενες ημέρες συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα. «Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Γιατί αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στο εργασιακό νομοσχέδιο - Τι αναφέρει για το 8ωρο
Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λ.π.».
Και προσθέτει: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.