Ελλαδα

ΑΔΕΔΥ: Στις 3 Ιουνίου η 24ωρη απεργία - Η ανακοίνωση

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί -σύμφωνα με την ανακοίνωσή της- το 8ωρο.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στη δημοσιότητα έχουν δοθεί οι 10 σημαντικές αλλαγές του ν/σ για την Προστασία της Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τις βασικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου 2021 αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις τρέχουσες εξελίξεις. Αποφάσισε, επίσης, να γίνουν τις επόμενες ημέρες συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα. «Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Γιατί αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στο εργασιακό νομοσχέδιο - Τι αναφέρει για το 8ωρο

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λ.π.».

Και προσθέτει: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ