Ελλαδα

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ

Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογείται η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που θα έχουν εμβολιαστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΜΑΚ
ΕΜΑΚ © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ προβλέπει διαταγή που εξέδωσε σήμερα, 18 Μαΐου, το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η διαταγή αναφέρει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν «μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογείται η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους που θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εμβολιάζονται, θα απομακρύνονται και θα αντικαθίστανται.

Οι υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν και ένα περιθώριο μόλις τριών ημερών για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.

Το έγγραφο αυτό συνιστά την πρώτη επιβολή του εμβολιασμού ως προϋπόθεση εργασίας στη συγκεκριμένα ειδικότητα, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε με τους υγειονομικούς.

eggrafo_emak.jpg

Επίσης, προκύπτει το ερώτημα τι θα συμβεί με όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους και από ποιους θα αντικατασταθούν, μιας και πρόκειται για άνδρες και γυναίκες με ειδική εκπαίδευση. Συνολικά, 450 άτομα υπηρετούν και στις 8 ΕΜΑΚ της χώρας.

Από την πλευρά του, το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς η ΕΜΑΚ αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επέμβει σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία της. Επίσης, το αρχηγείο ξεκαθαρίζει πως όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από την υπηρεσία, απλώς μεταφέρονται σε άλλη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ