Ελλαδα

Ραμαζάνι: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι στο Τέμενος της Αθήνας

Τελέστηκαν πέντε συνολικά προσευχές - Τηρήθηκαν τα μέτρα με μάσκες και αποστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσουλμάνοι φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις γιορτάζουν τη λύση του Ραμαζανίου στο Τέμενος της Αθήνας
Μουσουλμάνοι φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις γιορτάζουν τη λύση του Ραμαζανίου στο Τέμενος της Αθήνας

Ραμαζάνι: Μουσουλμάνοι γιόρτασαν τη λύση της νηστείας στο Τέμενος της Αθήνας με αποστάσεις και μασκες.

H Εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Eid al Fitr) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, όπως αποφάσισε ο Ιμάμης και η Θρησκευτική Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης πιστών και της ανάγκης τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, τελέστηκαν πέντε προσευχές, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες και τηρούσαν την προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους. 

Τον ιστορικό εορτασμό της πρώτης Εορτής της Λύσης της Νηστείας (Eid al Fitr) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην προσευχή ο Dr. Ahmed Essam El Deen Farahat El Mog και ο Mohammed Abdl Zaher Ibrahim El Sayed El Henawi από το Πανεπιστήμιο Al-Azhar της Αιγύπτου (ιδρύθηκε το 902, αποτελεί το αρχαιότερο ισλαμικό Πανεπιστήμιο και σήμερα είναι το κέντρο της μουσουλμανικής θεολογίας).

Στα κηρύγματα που πραγματοποίησαν ο Ιμάμης του Τεμένους Αθηνών και οι δύο Ιμάμηδες του Al-Azhar εκφράστηκαν οι βαθύτατες ευχαριστίες των Μουσουλμάνων για το Τέμενος της Αθήνας που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με έξοδα της Ελλάδας, καθώς και για την πράξη της Εκκλησίας της Ελλάδος να οργανώσει τη μετακίνηση των μουσουλμάνων ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, τους οποίους φιλοξενεί η ίδια, στο Τέμενος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ