Ελλαδα

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν από αύριο, Δευτέρα

Ποια μέτρα θα ισχύσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Ανοίγουν από αύριο - Δεν θα κάνουν self test οι μαθητές - Μία φορά την εβδομάδα στους εργαζόμενους.

Αύριο, Δευτέρα, 17 Μαΐου, ανοίγουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Πρόκειται για τις τελευταίες εκπαιδευτικές μονάδες που ανοίγουν ξανά τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Σε αντίθεση με τους μαθητές των υπολοίπων βαθμίδων, οι οποίοι από τη Δευτέρα θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα -αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Επιπλέον, τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα.

Το self test για τους εργαζόμενους πάντως θα διενεργείται εντός 24 ωρών, πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα κάθε Δευτέρα πρωί.

«Τα παιδιά, επειδή το συζητήσαμε έντονα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πολύ ευαίσθητη ηλικία για να κάνουν self test. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς από την ηλικία των τριών μηνών. Ωστόσο, εφιστούμε την προσοχή στους γονείς, έτσι ώστε όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν και να τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής κατά της πανδημίας για να γίνονται το καλό παράδειγμα για όλους και περισσότερο για τα παιδιά τους», ανέφερε πριν από λίγες ημέρες σε δηλώσεις της υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχολεία: Πώς θα γίνεται η προμήθεια των self test

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι «η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid - self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».

Η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία από ενήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ τους. Για τους ανήλικους μαθητές, τα τεστ παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Ακόμη, η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ